Pro-Life hnutie má vlajku

Vedeli ste, priatelia, že nielen LGBTI+ ale už aj prolife hnutie má svoju vlajku? Často v našom prostredí počúvam, že sme nejednotní, každý robí na „svojom piesočku“ atď. Hoci si myslím, že to nie je úplne pravda, pretože existujú spoločné verejné (i neverejné) iniciatívy a aktivity (napr. výzva vláde na realizáciu rodinnej politiky, rôzne verejné listy na podporu ochrany života apod.), ten pocit sa jednoducho šíri.

Dlho nám teda akoby niečo chýbalo, nejaký spoločný symbol, niečo, čo nás spája. Mám nádej, že tým symbolom môže byť táto pekná Pro-Life vlajka!

 

Čo symbolizuje?

Pro-Life vlajka hovorí „Milujte ich oboch“. Vytvorila ju brazílska pro-life dizajnárka Nanda Gasperini. Symbolizuje nenarodené dieťa aj jeho mamu. Nožičky reprezentujú dieťa, ruky hore a dolu mamičku. Dva pruhy a dve farby symbolizujú dva životy, ktorých sa tehotenstvo týka, a lásku, ktorú im obom prolife hnutie vyjadruje. Tú symbolizuje aj biele srdce v strede vlajky. Dva pásy spolu formujú aj znamienko rovná sa, ktoré hovorí o tom, že nenarodené dieťa je rovnako človekom ako narodení ľudia a zaslúži si rešpektovanie jeho najzákladnejšieho ľudského práva na život. Pásy sú dva, jeden modrý a druhý ružový – symbolizujú dôležitú rolu otca a mamy pri vzniku života a pri výchove detí. 

 

Ak sa vám páči, môžete si ju napríklad objednať či zverejniť na sociálnych sieťach. 

Tomáš Kováčik