[LiveAction.org] Mediálne spoločnosti Disney a NBC spolupracujú s filmovými študentmi z USC na produkcii filmov podporujúcich potraty

[článok preložený z LiveAction.org so súhlasom] Autor: Cassy Fiano-Chesser

Množstvo mediálnych spoločností, vrátane Disney a NBC Universal, spolupracuje s University of Southern California (USC) s cieľom vytvoriť krátke filmy podporujúce potraty.

Townhall oznámil, že Disney, NBC Universal, Google, Facebook, HBO, Sony a mnohé ďalšie spoločnosti sa spojili s Annenberg Inclusion Initiative (AI2) z USC. Tento rok AI2 vytvorila „urýchľovacie programy“, ktoré poskytujú granty študentom filmu, najmä tým, ktorí sú považovaní za menšiny. Jeden z programov bude špecificky podporovať umelé potraty.

Študenti musia vytvoriť krátky film o reprodukčnom zdraví – alebo potrate, a program Reproductive Rights Accelerator odmení troch víťazných študentov 25 000 dolármi.

Stacy L. Smith, zakladateľka AI2, vo vyhlásení konkrétne uviedla, že plánuje vydať filmy podporujúce potraty ako reakciu na úspech hnutia za život v posledných rokoch. „Pri obmedzovaní reprodukčných práv nie je potrebné len nájsť právne riešenia na ochranu marginalizovaných komunít, ale je nevyhnutné vzdelávať a informovať publikum o týchto témach,“ povedala. „Zábava má jedinečnú schopnosť osloviť divákov a poskytnúť im toto vzdelanie. Naším cieľom je ukázať, koľko existuje príležitostí pri využití rozprávania príbehov ako nástroja na rozšírenie konverzácie a na vytvorenie zásadnej zmeny postoja a politiky.“

Monika Parekh, prezidentka charitatívnej nadácie Psquared, dodala, že dúfa, že tieto filmy ovplyvnia ľudí. „Dúfame, že prostredníctvom programu Accelerator podporíme tvorcov príbehov v tom, aby sa venovali niektorým z najpálčivejších problémov, ktorým bude čeliť ich generácia,“ povedala. „Využitím sily zábavy môžu títo študenti formovať srdcia a mysle svojich rovesníkov a širšieho publika spôsobmi, ktoré môžu ovplyvniť kultúru a rozhodovanie.“

PREČÍTAJTE SI: Plánované rodičovstvo propaguje potraty na billboardoch v piatich štátoch

Nie je prekvapením, že táto iniciatíva má súhlas Planned Parenthood, najväčšieho potratového biznisu v USA. Caren Spruchová, národná riaditeľka pre umenie a zábavu pre Planned Parenthood, povedala, že dúfa, že tento program pripraví cestu pre zmenu kultúry na takú, ktorá viac podporuje potraty.

„Zábavná komunita zohráva rozhodujúcu úlohu pri vzdelávaní ľudí o ich sexuálnom a reprodukčnom zdraví a právach, vrátane potratov,“ povedala. „Vzhľadom na to, že Roe vs. Wade je zrušený [pozn: rozhodnutie ústavného súdu, ktoré zaviedlo potraty v celých USA] a je ohrozená antikoncepcia, LGBTQ+ a ďalšie práva, tento nový výskumný projekt Annenberg Inclusion Initiative poskytne neoceniteľný nástroj, ktorý zabezpečí, že publikum dostane medicínsky a legislatívne presné príbehy o týchto otázkach. A čo je dôležité, bude sledovať dosiahnutý pokrok. Keďže bojujeme za právo každého človeka na telesnú autonómiu, spolupráca s Iniciatívou a jej podporovateľmi bude nevyhnutná pre zmenu kultúry na dosiahnutie tohto cieľa.“

Organizácia Planned Parenthood je však známa tým, že ženám poskytuje nepresné medicínske informácie a neoznamuje podozrenia na sexuálne zneužívanie maloletých.

The Hollywood Reporter poznamenal, že podporu inicitíve vyslovili viaceré celebrity podporujúce potraty, vrátane Meryl Streep, Scarlett Johansson, Kerry Washington, Tessa Thompson, Amy Schumer, Gemma Chan, Eva Longoria, Rosario Dawson a Jameela Jamil.

Je jasné, že pro-life hnutie sa bude musieť pripraviť na boj proti kultúrnej vojne v otázke potratov. Potratový priemysel má v Hollywoode mocných spojencov, vrátane Disneyho, ktorý je údajne priateľský k rodine, a títo spojenci sú pripravení minúť čokoľvek, aby presadili svoju pro-potratovú propagandu.