[LiveAction.org] 24000 detičiek zachránených pred potratom, 360 predložených pro-life zákonov, 36 prijatých. Amerika rok po zmene zákona.

(Prinášame upravený preklad newslettera organizácie LiveAction. Vidno z neho, že zmeny zákonov chránia najbezbrannejších najmenších z nás. A vidno z neho aj odvahu a odhodlanie, ktoré tak veľmi potrebujeme aj na Slovensku. )


Tomáš,
chcela by som vám popriať šťastný Deň nezávislosti!

Naša pieseň má dynamiku, vrcholy nášho zakladateľského sľubu, že sme všetci stvorení ako rovní s neodňateľným právom na život, slobodu a hľadanie šťastia.

Naša pieseň má aj tragické pády, hrôzu amerického otroctva, legalizáciu potratov… temné miesta v dejinách, keď sa prirodzené právo na život, slobodu a hľadanie šťastia neuznáva pre všetkých.

Práve sme oslávili rok od Dobbsovho rozhodnutia, ktoré zrušilo rozsudok Roe v. Wade (pozn. rozsudok Roe vs Wade pred 50 rokmi nanútil všetkým štátom USA povinnosť povoliť potraty, rozhodnutie Dobbs zrušilo povinnosť štátov legalizovať potraty). Toto historické víťazstvo viedlo v uplynulom roku k pokroku, ktorý zachraňuje životy.

Odhaduje sa, že sme zaznamenali o 24 tisíc potratov menej. To je 24 tisíc detí, ktoré žijú vďaka pro-life zákonom. Tieto deti raz dokážu úžasné veci. Ovplyvnia náš národ spôsobom, ktorý nedokážeme predvídať ani si ho predstaviť.

 

Bolo podaných viac ako 360 pro-life zákonov a 36 pro-life zákonov bolo prijatých v jednotlivých štátoch.

V 13 štátoch (pozn. z 51 štátov USA) bol úplne zakázaný potrat na žiadosť. Skutočne úžasný, život zachraňujúci pokrok.

 

Stále však máme pred sebou dlhú cestu. V niektorých štátoch potraty stúpajú, v štátoch ako Illinois a Kalifornia ich počet stúpol na tisíce. Propotratoví aktivisti majú odvahu. Potratová tabletka je dostupnejšia ako kedykoľvek predtým.

A niektorí federálni zákonodarcovia sa mylne domnievajú, že federálna vláda nemá pri zastavení tohto zabíjania žiadnu úlohu.

 

Naša odpoveď musí byť nebojácna a neochvejná. Každý deň od toho závisí život viac ako 2 000 detí.

Našim cieľom je úplne rovnaká ochrana pre všetkých, ako sľubuje 14. dodatok Ústavy USA.

Práve teraz sú v Amerike potraty NEÚSTAVNÉ a je načase, aby to naše štátne aj federálne zákony odrážali.

Keď kráčame za našimi cieľmi, nezabúdajme, že náš boj za život nie je len politickým alebo právnym bojom – je to boj o srdcia a mysle. Musíme viesť súcitný dialóg a presviedčať ostatných o pravde. Musíme poskytovať zdroje, vzdelanie a alternatívy, ktoré matkám a rodinám umožnia prijať život.

 

Dnes, v Deň nezávislosti, si pripomeňme všetkých, ktorí bojovali za slobodu, ktorej sa v tejto krajine tešíme. Nech nás ich príklady inšpirujú, aby sme urobili to isté pre tých, ktorých životy sú práve teraz v ohrození.

 

Máme neuveriteľnú príležitosť vybudovať kultúru, ktorá si váži a oslavuje život, kde sú všetky deti vítané, milované a majú šancu naplniť svoj potenciál.
Každé dieťa si zaslúži narodiť sa a žiť v tejto úžasnej krajine.

Využime túto chvíľu s odhodlaním a súcitom, pretože vieme, že budúcnosť nášho národa závisí od našej neochvejnej oddanosti základnému právu na život.
Dnes skutočne oslavujeme krásnu pieseň, ktorou je Amerika, ale nesmieme dovoliť, aby melódiu prebrali zvuky disonancie. Buďme tými, ktorí vytvoria krásnu harmóniu, ktorá bude trvať pre ďalšie generácie.

Lila Rose
zakladateľka a prezidentka
LiveAction

[Vďaka Vašej podpore budeme môcť prinášať viac informácií zo sveta ochrany života. Ďakujeme za jej zváženie.]