[blog] Slovensko je viac za život ako potratový zákon, zmeňme ho

Proliferi si dlhé roky robia prieskumy, ktorých výsledkom je, že ľudia na Slovensku sú viac za ochranu nenarodených detí ako platný potratový zákon. Napriek tomu sa politici boja prijať úpravu starého komunistického zákona, ktorého obeťou je za 60 rokov jeho existencie 1.5 milióna detí. V NR SR sú 4 návrhy na zmenu.

Výsledky prieskumov proliferov žiaľ bežne neuzrú svetlo sveta cez tzv. mainstreamové médiá. Otázka je, či je dôvodom nezáujem o realitu alebo snaha o jej ohýbanie. V oboch prípadoch je takýto postoj problém a vyoráva čím ďalej, tým hlbšiu brázdu medzi médiami a ľuďmi, ktorí potom inklinujú k tzv. alternatívnym médiám.

Chystá sa tretí Národný pochod za život, v parlamente sú až 4 návrhy na úpravu potratov, máme teda dobrú príležitosť pripomenúť si názory spoločnosti. Keďže novší prieskum zatiaľ nie je, dovolím si uviesť pár informácií z prieskumu, ktorý sme spolu s Postojom zrealizovali zhruba pred rokom:

– ľudia často nevedia, v akých prípadoch je potrat v súčasnosti dovolený,

– väčšina voličov koaličných a takmer všetkých opozičných strán (aj liberálnych) zastáva názor, že umelé potraty by nemali byť dovolené, alebo by mali byť dovolené len z veľmi vážnych dôvodov,

– aj najväčšia cirkev má stále veľa práce pred sebou vo formácii svedomí svojich veriacich,

– ako proliferi máme veľa čo robiť, aj v online priestore.

 

Z prieskumu vyšlo najavo, že ľudia nepoznajú tento zákon a že… (čítať viac)