[LiveAction.org] Nová webová stránka Live Action s názvom „Videla som svoje dieťa“ ukazuje traumu z potratovej tabletky

[článok z LiveAction.org] Nová webová stránka organizácie Live Action s názvom „Videla som svoje dieťa“ upozorňuje na osobné príbehy žien, ktoré užili potratovú tabletku a zažili hrôzu, keď potom videli svoje potratené deti. Hovorí tiež o faktoch o potratovej tabletke, o ktorých mainstreamové médiá hovoria len zriedka. Stránka obsahuje správu o potratovej tabletke a osem videí, ktoré rozprávajú príbehy rôznych žien.

Správa „Videla som svoje dieťa“ sa zaoberá štatistikami súvisiacimi s užívaním potratovej tabletky a opisuje spôsob jej účinku. Podrobne opisuje aj riziká komplikácií vrátane „závažných a niekedy smrteľných infekcií alebo krvácania“, ako aj nevoľnosti, slabosti, horúčky, zvracania, bolesti hlavy, hnačky a závraty.

V správe sa tiež rozoberá Stratégia hodnotenia a zmierňovania rizík (REMS) pre potratovú tabletu, ktorú vypracoval americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA), a spôsoby, akými sa tieto bezpečnostné požiadavky časom vyvíjali.

Rozoberá aj „postup bez testov„, ktorý presadzuje potratový priemysel a ktorý vypustil všetky predbežné laboratórne vyšetrenia, testy a krvné testy potrebné na presné určenie dátumu tehotenstva a vylúčenie mimomaternicového tehotenstva. Kvôli tomuto prístupu k vydávaniu potratovej tabletky si mnoho žien vzalo liek po 10-týždňovej hranici tehotenstva, ktorú určil úrad FDA, čo niekedy malo tragické následky. „Postup bez testovania“ tiež vystavuje ženy riziku užívania lieku v prípade nediagnostikovaného mimomaternicového tehotenstva; potratová pilulka nie je účinná proti mimomaternicovom tehotenstve, a ak sa nediagnostikuje, môže byť pre matku smrteľné.

Správa sa zaoberá aj zneužívaním misoprostolu potratovým priemyslom, ktorý je druhým prípravkom pri použití potratových tabliet, a tým, ako to môže potenciálne ohroziť ženy užívajúce potratovú tabletu.

V správe sa tiež rozoberajú blízke finančné väzby medzi tými, ktorí investovali do potratovej tabletky, tými, ktorí testujú jej účinnosť, a tými, ktorí z nej profitujú. Skupiny, ktoré investovali do výroby potratovej tabletky, finančne podporovali aj štúdie a výskumníkov zodpovedných za zisťovanie jej údajnej bezpečnosti, čo je jasný konflikt záujmov.

Napokon sa správa zaoberá traumou matiek, ktorá môže byť dôsledkom užívania potratovej tabletky, a podrobne opisuje osobné skúsenosti mnohých žien, ktoré tento liek negatívne ovplyvnil.

Osobné príbehy ôsmych žien, ktoré videli svoje mŕtve deti po užití potratovej tabletky, sú tiež zverejnené na webovej stránke s názvom „Videla som svoje dieťa“.

[Chceme sa ochrane života venovať intenzívnejšie a profesionálnešie. Vďaka Vašej podpore to bude možné. Ďakujeme za jej zváženie.]

Kirsty opísala svoju skúsenosť s potratovou tabletkou ako scénu z hororového filmu:

 
Salome hovorí, že po užití potratovej tabletky mala pocit, že časť jej tela zomrela:

Monica kričala a zrútila sa, keď videla svoje mŕtve dieťa:


 

Leslie vzlykala, keď splachovala svoje dieťa do záchoda:

 

Christina držala v ruke malé telíčko svojho dieťaťa po zážitku, ktorý podľa jej slov „pripomínal peklo“:

 

Natalia krvácala sama v posteli tri dni po tom, čo spláchla svoje dieťa:

 

Elizabeth krvácala tak veľmi, že sa bála, že zomrie:

 

Tami opisuje, ako držala svojho mŕtveho chlapčeka v náručí a plakala po užití potratovej tabletky.

 

Všetkých osem videí a správu nájdete tu spolu s príbehmi Patricie a Courtney o potratových tabletkách.