[blog] Zachráni povinné sono nenarodené deti?

Príbehy k ľuďom prehovárajú najlepšie. Prinášam teda niekoľko krátkych, v ktorých ukázanie dieťatka na sone zachránilo jeho život. Nie, nie je to len zhluk buniek, sú to najmenší z nás. Urobme to pre nich a pre lepšiu informovanosť matiek. Povzbudzujem a prosím vás dámy a páni poslanci, podporte predložené zlepšenie ochrany nenarodených detí.

Táto rodina sa o našej organizácii dozvedela v kostole. Krátko nato zistili, že ich dcéra je tehotná a zvažuje potrat. Dohodli si u nás stretnutie a po rozhovore s poradcom a po tom, ako videla svoje dieťa na ultrazvuku, dcéra si pre svoje nenarodené dieťa vybrala život. 


19-ročná klientka k nám prišla aj so svojím priateľom. Jej ultrazvuk ukázal, že je tehotná 6 týždňov a 2 dni. Keď sledovala svoje dieťa na obrazovke, mlčala. Spolu sa rozhodli vychovať svoje dieťa. V 15. rokoch už jeden potrat absolvovala. Je kresťankou a tak sme ju povzbudili, aby navštevovala kurzy „po-potratového poradenstva“ v našom centre. Tento kurz sme odporučili obom týmto rodičom. Modlili sme sa spolu.


Na sono k nám prišla 25-ročná klientka aj s jej manželom. Prišli z Afriky do Ameriky študovať. Obaja sú v poslednom ročníku vysokej školy a končia v máji. Pretože v súčasnosti ani jeden z nich nemá zdravotné poistenie, prišli k nám do centra, aby si overili tehotenstvo, a následne získali poistenie. Aj keď sa títo mladí ešte necítili „pripravení“ byť rodičmi, vedeli, že toto dieťa je požehnaním od Boha. Keď videli na ultrazvukovom prístroji svoje dieťatko, obaja mali slzy v očiach, no keď uvideli tlkot jeho srdca na obrazovke, zostali užasnutí. Otec povedal, že „to je skutočne dieťa“. Pár plánuje dokončiť školu v máji a následne sa pripravovať na narodenie ich prvého dieťaťa, ktoré sa má narodiť v októbri.


Do nášho centra prišiel pár otvorený k potratom (klientka ho už predtým 3x absolvovala). Keď videli, ako sa ich malé dieťa na obrazovke ultrazvuku pohybuje a máva na nich, klientka poznamenala: „Páni! Už je príliš neskoro na potrat.“ Keď odchádzali, ešte neboli rozhodnutí, či si nechajú toto dieťa. Ozvala som sa im telefonicky a s potešením musím oznámiť, že si vybrali „ŽIVOT“.


33-ročná klientka sa prišla do nášho centra informovať o potrate. Má doma 3 deti, najmladšie z nich má 8 rokov. Uviedla, že momentálne nemôže mať dieťa a nechce znova behať okolo novorodenca. V minulosti mala potrat a mala pocit, že v tom čase to pre ňu bolo správne rozhodnutie. Keď sme robili ultrazvuk, zistili sme, že je v 11. týždni. Dieťatko bolo veľmi aktívne a mama hľadiac na monitor začala plakať. Povedala: „Wow, to je dieťa!“. Ukázali sme jej všetky časti dieťatka, vrátane srdca. Povedala: „Myslím, že musím zmeniť svoje rozhodnutie. To je dieťa!“. Prešli sme si poradňu a prečítali jej v Božom Slove, že deti sú požehnaním od Pána. Pozdieľali sme sa ňou o evanjelium a ona so slzami v očiach pozvala Ježiša do svojho života. S úsmevom od ucha k uchu nám táto klientka povedala, že je šťastná, že prišla do nášho centra. Domov sme ju pustili s Bibliou a zoznamom niektorých cirkevných zborov v jej okolí. Vďaka tomu, že videla sono svojho dieťaťa, táto klientka si preň zvolila život a pre seba ten večný.

Zdroj: ccwsmedicalinfo.org/testimonies/