Antikoncepcia a problémy so zrazeninami krvi či naštartovaním menštruácie

Veľmi zaujímavý článok na www.rodinka.sk

„Popravde, mám nejaké pacientky, ktoré majú problémy s naštartovaním prirodzeného menštruačného cyklu po vysadení HAK. Bohužiaľ, patríte medzi ne“, vypadlo z nej.

Viete, to máte tak, gynekológovia predpisujú HAK ako cukríky a potom mi sem posielajú ženy ako ste vy, ktorým nenabehla menštruácia prirodzene. Každý predpísaný a vybraný recept je pre nich len biznis. Koľko rokov ste to svinstvo užívali?“, opýtal sa.
„Takmer štyri roky“, odvetila som. „Taký istý čas by ste mali nechať vášmu telu, nech nabehne na vlastný menštruačný cyklus. Pre istotu vás však pošlem na ďalšie vyšetrenie, nech niečo nezanedbáme.“
Lekárka sucho skonštatovala, že sú hraničné a odporučila mi, aby ma endokrinológ poslal pre istotu na magnetickú rezonanciu, z dôvodu, nech mi vylúčia nádorové ochorenie na mozgu.

„Aj to môže byť príčina, že ste doposiaľ nedostali menštruáciu“, informovala ma. Po tomto oznámení mi ostalo hučať v ušiach a myslela som, že to nerozchodím.

HAK som užívala necelé štyri roky.
Môjmu telu však trvalo viac ako štyri roky, kým sa samo spamätalo z tejto „liečby“. V súčasnosti mám 28 rokov a som rada, že som hormonálnu antikoncepciu vysadila včas.
Ak by som si mala vyššie popísaným prejsť v období po tridsiatke, teda v období, kedy by som chcela mať dieťa, je dosť pravdepodobné, že by sa mi otehotnieť nepodarilo.